نکات سرخ کردن، روش صحیح سرخ کردن - آشپزی آکا
نکات سرخ کردن,روش صحیح سرخ کردن ماهی,روش صحیح سرخ کردن,طرز صحیح سرخ کردن بادمجان,روش درست سرخ کردن ماهی,نکات صحیح سرخ کردن,روش سرخ کردن غذا,نکاتی در سرخ کردن,طر

در این بخش از سایت آکاایران نکات سرخ کردن غذاها را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.

سرخ کردن غذا یکی از شیوه های سنتی طبخ غذاست که بهتر است تا حد امکان از آن پرهیز شود ،اما در موارد ضروری می توان با رعایت برخی نکات ساده مضرات این روش را تا میزان زیادی کاهش داد. در ادامه به بیان این نکات مهم می پردازیم. با ما همراه باشید.

آشپزی - نکات آشپزی - روش صحیح سرخ کردن

نکاتی در سرخ کردن غذاها

1 - برای سرخ کردن، از روغن مایع استفاده کنید. البته، بعد از هر بار مصرف، روغن غذا را بگیرید و آن را دور بریزید زیرا روغن مایع بعد از یک بار سرخ شدن، نباید برای بار دوم استفاده شود.
2 - شروع سرخ کردن باید با حرارت کامل باشد و بعد حرارت کم شود، طوری که غذا به آهستگی سرخ شود. حواس تان باشد که روغن نباید دود کند.

3 - غذا را به قسمت های کوچک تقسیم کنید و هر دفعه، مقداری از آن را سرخ کنید.
4 - تکه های غذای سرخ شده را با یک انبرک یا سبد سیمی از داخل روغن بردارید ( با قاشق معمولی برندارید چون روغن همراه غذا باقی می ماند). سپس آن را فشار دهید تا روغن اضافی خارج شود. (این کار را در یک ظرف مشبک انجام دهید.)
5 - هنگام سرخ کردن باید از بستن در ظرف خودداری کرد، زیرا باعث می شود رطوبتی که از غذا بخار می شود، به داخل روغن برگردد. همین، باعث تخریب سریع روغن می شود.
 پنج نکته برای سرخ کردن سالم تر
1 - قبل از این که مواد غذایی را به داخل روغن بیندازید، باید ابتدا روغن را تا درجه حرارت مناسبی گرم کنید (مثلا تا حدود190 درجه سانتی گراد).
در این حرارت، در سطح مواد غذایی، سریع یک لایه محافظ شبیه به یک لایه عایق تشکیل می شود که باعث می شود روغن نتواند از ماده غذایی عبور کند و ماده غذایی فقط با حرارت غیرمستقیم و با هدایت گرمایی از این عایق، پخته و سرخ شود.
اگر روغن تا این درجه حرارت مشخص داغ نشده باشد، قبل از این که لایه عایق تشکیل شود، روغن به درون غذا نفوذ می کند و باعث می شود غذا حالت روغنی(گریسی) پیدا کند. اگر هم روغن زیادتر از حد داغ شود، این لایه محافظ می سوزد و از بین می رود.
2 - نکته بعدی این که همیشه اول روغن را هفت تا هشت درجه بیشتر از حرارت سرخ کردن (190 درجه سانتی گراد) داغ کنید، زیرا اضافه کردن غذا به روغن باعث می شود حرارت روغن چند درجه پایین بیاید. توجه داشته باشید که اگر این حرارت از هفت تا هشت درجه بیشتر شود، به ساختمان مولکولی روغن آسیب می رساند.
3 - قبل از سرخ کردن به غذا نمک نزنید. نمک نقطه دود روغن را پایین می آورد و باعث می شود زودتر تخریب شود. هم چنین، نمک باعث می شود رطوبت در سطح غذا جذب شود و وقتی غذا به داخل آن اضافه می شود، روغن به بیرون پاشیده شود.
4 - از ظرف های آلومینیومی برای سرخ کردن غذا و نگه داری روغن استفاده نکنید. نمک به کار رفته در غذا، ظروف آلومینیومی را خراب می کند و باعث می شود آلومینیوم وارد روغن شود که مسمومیت زاست. ظروف آهنی و مسی هم به درد این کار نمی خورند، چون روند تخریب روغن را تسریع می کنند.
سبزی های منجمد را وقتی هنوز یخ زده اند، سرخ کنید تا کمتر روغن را به خود جذب کنند. (بیشتر ما تصور می کنیم بهتر است بگذاریم کاملا ماده غذایی از حالت انجماد خارج شود، بعد آن را بپزیم.)
5 - یک کار اشتباه دیگر این است که کوهی از مواد غذایی را در تابه پر از روغن تلنبار کنید. این کار حرارت روغن را می گیرد. به این ترتیب، قبل از آن که آن لایه عایق مفید تشکیل شود، روغن داخل غذا نفوذ می کند و غذا را چرب می کند. ترد نشدن خوراکی هایی که در چنین تابه هایی انباشته شده اند، به همین دلیل است.
  پنج روغن خراب کن
آیا می توان روغن را بعد از یک بار مصرف، دوباره مصرف کرد؟ این بستگی دارد به این که چه طور از آن روغن استفاده و چه طور نگه داری اش کرده باشید. مواردی که می تواند کیفیت روغن شما را بعد از یک بار استفاده از بین ببرد، این ها هستند:
1 - نور و حرارت، روند اکسیداسیون و تخریب روغن را تندتر می کند، بنابراین به مدت زمانی که روغن را در معرض نور، حرارت و اکسیژن قرار داده اید، توجه کنید.
2 - هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می شود. اگر در ظرف را موقع سرخ کردن غذا گذاشته اید، از خیر روغن اش بگذرید. چون در این صورت رطوبت را به خود جذب کرده است.
3 - هرچه ناخالصی هایی همچون نمک، ذرات غذا، چاشنی ها و... بیشتر به روغن وارد شود، روغن سریع تر اکسید می شود.
4 - روغن هرچه بیشتر استفاده شود، سریع تر اکسید می شود. تغییرات ایجاد شده در ساختمان مولکولی روغن، باعث می شود غلظت آن تغییر کند و مشکل و غیر روان از ظرف ریخته شود.
5 - مخلوط کردن روغن های مختلف با هم، نقطه دود آن را پایین می آورد.
 پنج نکته در استفاده از روغن های دست دوم
اگر به دلیل صرفه جویی یا هر دلیل دیگری، نمی خواهیم با یک بار مصرف کردن روغن آن را دور بریزیم، در این صورت چه کار باید بکنیم؟ به نکته های زیر دقت کنید:
1 - به محض اتمام سرخ کردن، حرارت را خاموش کنید.
2 - اجازه بدهید تا روغن سرد بشود.
3 - وقتی روغن سرد شد، آن را از صافی ریز عبور دهید و تصفیه کنید. سپس در ظرف شیشه ای بریزید و در ظرف را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود. از مخلوط کردن این روغن با روغن تازه خودداری کنید.
4 - این ظرف را در جای تاریک، ترجیحا در یخچال نگه داری کنید.
این روغن در یخچال ممکن است ظاهر ابرمانند پیدا کند که این حالت باید با خارج کردن آن از یخچال برطرف شود.
5 - با بروز نشانه های زیر روغن را دور بریزید: دیدن کف روی سطح روغن، تیره شدن روغن، بوی نامطبوع، عدم تشکیل حباب روی روغن، هنگامی که ماده غذایی را به داخل آن می اندازید و آخرین مورد این که، غیر روان بودن روغن، هنگام ریختن آن در ظرف.
البته با رعایت این نکته ها می توانید غذاهای سرخ کرده سالم تری تهیه کنید، اما همیشه به یاد داشته باشید که «سرخ نکردن از سرخ کردن بهتر است.»
راهنما: روغن های مختلف و نقطه دودشان
 روغن گلرنگ: 265 درجه سانتی گراد
روغن آفتاب گردان: 246 درجه سانتی گراد
روغن سویا: 241 درجه سانتیگراد
روغن کانولا یا کلزا: 238 درجه سانتی گراد
 روغن ذرت: 236 درجه سانتی گراد
روغن بادام زمینی: 231 درجه سانتی گراد
روغن زیتون: 190درجه سانتی گراد (که در مقایسه با روغن های بالا نقطه دود پایین تری دارد، به این دلیل برای سرخ کردن هایی که به زمان کمتری نیاز دارند، مناسب تر است

امیدواریم با رعایت این نکات، از آشپزی خود لذت کافی را برده و با تهیه غذاهای سالم لحظات خوشی را در کنار خانواده خود سپری کنید.

ویرایش و تلخیص:آکاایران

نکات خوش طعم کردن غذا، ده راز آشپزی برای خوش طعم  کردن غذا

نکات خوش طعم کردن غذا، ده راز آشپزی برای خوش طعم کردن غذا

زمان مطالعه : 1 دقیقه
نکات خوش طعم کردن غذا,نکاتی برای خوشمزه شدن غذاها,راز خوش طعم شدن غذا,نکاتی برای خوشمزه شدن غذا,اصول خوشمزه کردن غذا,راز خوشمزه شدن غذا,نکات خوشمزه شدن غذا,راز خوشمزه شدن غذاها,رازهای خوشمزه شدن غذا
در پختن و کباب کردن سبزیجات این نکات را فراموش نکنید

در پختن و کباب کردن سبزیجات این نکات را فراموش نکنید

زمان مطالعه : 1 دقیقه
اگر می خواهید سبزیجات نرم و ترد باشد, لازم است نکات زیر را رعایت کنید.
نکات مهم در سرخ و بخارپز کردن سبزیجات

نکات مهم در سرخ و بخارپز کردن سبزیجات

زمان مطالعه : 1 دقیقه
پخت سبزیجات,بخارپز کردن سبزیجات,سرخ کردن سبزجات,نحوه سرخ کردن سبزیجات,نحوه بخارپز کردن سبزیجات,نکات مهم آشپزی,نکته های آشپزی,نگهداری سبزیجات,روش نگهداری سبزیجات
نکات و رازهای درست کردن سس خوش طعم

نکات و رازهای درست کردن سس خوش طعم

زمان مطالعه : 1 دقیقه
درست کردن سس های خوش طعم, رازهای درست کردن سس, نکات تهیه سس, طرز تهیه سس های خوشمزه, طرز تهیه سس های سفید, نکاتی برای تهیه سس, نحوه درست کردن سس,
نکات کلیدی برای درست کردن جوجه کباب

نکات کلیدی برای درست کردن جوجه کباب

زمان مطالعه : 1 دقیقه
راز خوشمزه شدن جوجه کباب, راز و رمز پخت جوجه کباب, راهنمای پخت جوجه کباب, روش پخت جوجه کباب, فنون پخت جوجه کباب, نحوه مزه دار کردن جوجه کباب, نکات کلیدی برای درست کردن جوجه کباب, نکته هایی برای پخت جو
نکات جالب و کاربردی برای دم کردن چای

نکات جالب و کاربردی برای دم کردن چای

زمان مطالعه : 1 دقیقه
نکات )توجه داشته باشید که چای اصل رنگ بسیار ملایمی دارد و عطر آن به زیادی نوع صنعتی نیست پس بهتر است برای داشتن چای مفید و خوشمزه از نیمی از چای اصل و نیمی چای صنعتی استفاده ک
نکات سرآشپز برای سرخ کردن پیاز( پیاز داغ )

نکات سرآشپز برای سرخ کردن پیاز( پیاز داغ )

زمان مطالعه : 1 دقیقه
نکات سرآشپز برای سرخ کردن پیاز( پیاز داغ ) : برای شما هم پیش آمده که گاهی اقات یا پیازتان خوب سرخ نمی شود و یا می سوزد در این جا به بیان نکات سرآشپز
نکات مهم و اساسی برای دم کردن چای

نکات مهم و اساسی برای دم کردن چای

زمان مطالعه : 1 دقیقه
نکات مهم و اساسی برای دم کردن چای
نکات آشپزی کباب کردن در کباب پز,روی آتش و فر

نکات آشپزی کباب کردن در کباب پز,روی آتش و فر

زمان مطالعه : 1 دقیقه
نکات آشپزی کباب کردن در کباب پز,روی آتش و فر,وقتی گوشت کباب شده را از داخل فر بیرون می آورید یا از روی آتش برمی دارید، باید اجازه دهید حدود چند دقیقه قبل از سرو استراحت کند.
نکات کلیدی و مفید برای خوشمزه تر کردن سالاد الویه

نکات کلیدی و مفید برای خوشمزه تر کردن سالاد الویه

زمان مطالعه : 1 دقیقه
سالادالویه از جمله غذاهایی است که تقریباً همه با دستور پخت آن آشنا هستیم. اما همیشه نمیتوان با یک فرمان پیش رفت و طعم های خوشمزه و متفاوت سالاد الویه را تجربه نکرد
صفحه 1 از 1
منبع : بخش آشپزی آکاایران
برچسب :