سمبوسه ماهی هندی
سنبوسه یا سمبوسه خوراکی است که از خمیر پهن‌شده درست می‌شود به همین دلیل نوعی پای محسوب می‌شود که میانش را با گوشت کوبیده و پیاز و ادویه پر کرده و در روغن برشته
recp={author:بهزاد,name:سمبوسه ماهی,prepTime:0h30m,cookTime:0h15m,calories:380 کالری,recipeYield:4 نفر,foodspan:متوسط}

آشپزی - غذاهای هندی - سمبوسه ماهی هندی

 

 

 

مواد لازم :

مواد لازم اندازه کالری
ماهی چرخ شده 300گرم 100 گرم / 120 کالری
سیب زمینی متوسط آب پز شده 3 عدد 100 گرم / 30 کالری
گشنیز تازه خرد شده 3 قاشق غذا خوری 100 گرم / 0 کالری
پیاز خرد شده 1 عدد 100 گرم / 38 کالری
پودر زیره 1 قاشق مربا خوری 100 گرم / 0 کالری
پودر سیر 1 قاشق چایخوری 100 گرم / 246 کالری
فلفل قرمز به میزان لازم 100 گرم / 22 کالری
شنبلیله خشک 2 قاشق مربا خوری 100 گرم / 0 کالری
نمک و زردچوبه میزان لازم 100 گرم / 0 کالری
روغن برای سرخ کردن به میزان لازم 100 گرم / 900 کالری

 

طرز تهیه :


درون تابه کمی روغن ریخته سپس پیاز را در آن تفت میدهیم.

ماهی را به آن اضافه کرده همراه نمک و زردچوبه آن را تفت میدهیم.

سپس فلفل و سیر را همراه پودر زیره ، پودر تخم گشنیز، پودر سیر، شنبلیله خشک و گشنیز تازه به مواد درون تابه اضافه کرده خوب تفت می دهیم.

حالا سیب زمینی خرد شده را به مواد اضافه کرده و مواد را از روی حرارت برداشته.

مقداری از مواد را روی هر تکه نان قرار داده و به صورت مثلثی آن را پیچیده و در روغن سرخ کرده میل میکنید

ویرایش و تلخیص : آکاایران

درباره سمبوسه :

سنبوسه یا سمبوسه خوراکی است که از خمیر پهن‌شده درست می‌شود به همین دلیل نوعی پای محسوب می‌شود که میانش را با گوشت کوبیده و پیاز و ادویه پر کرده و در روغن برشته کرده باشند. از خوراکی‌های معروف ایرانی و بیشتر در جنوب و شرق ایران نظیر هرمزگان و خراسان وبلوچستان پخت‌شده و از آنجا به سایر مناطق برده شده است. در طبخ سنبوسه از نان لواش، گوشت قرمز، سبزیجات معطر، سیب زمینی، فلفل قرمز، ادویه و برخی مواد دیگر که مرتبط با نوع سنبوسه است استفاده می‌شود. سنبوسه در ایران به عنوان خوراکی -و نه وعده غذائی- مصرف می‌شود. سمبوسه امروزه تقریباً یک غذای جهانی است و در همه کشورها کم و بیش وجود دارد و در رستورانهای ایرانی و لبنانی یا افغانی در کشورهای خارجی معمولاً وجود دارد. سمبوسه ابتدا در قدیم یک غذای اصلی در خراسان بوده است اما در خراسان سمبوسه را پس از آماده کردن و گذاشتن مواد (کوبیده نخود-پیاز- سبزیجات و گوشت خورد شده) و با تا کردن لایه‌های خمیر روی همدیگر و فشردن، آن را در آب جوش می‌انداختند و آشی درست می‌شد که به آن آش جوش پره یا آش لشخک می‌گفتند اما امروزه بجای پختن سمبوسه (جوش پره) در آب آن را در روغن سرخ می‌کنند و این شیوه امروزه در بیشتر نقاط جهان رایج شده است.

منبع : بخش آشپزی آکاایران
برچسب :